dec 04

Winterbanden kopen

De koude maanden zijn al een tijdje begonnen, maar nu wordt het ook tijd om je vervoer hierop aan te passen. Met de winterbanden van Band en Velg kun je gedurende winterse omstandigheden veilig de weg op. Niet iedereen heeft winterbanden nodig, maar het is wel verstandig deze aan te schaffen, omdat je ongelukken altijd wilt voorkomen. Meer informatie? Klik hier voor de website van Band en Velg. 

Winterbanden

Winterbanden zijn speciale banden die goed tegen zware winterse omstandigheden kunnen. Dit komt omdat winterbanden een speciale rubbersamenstelling hebben waardoor je bijvoorbeeld minder snel weg slipt. Zo mag je bijvoorbeeld nooit op wintersport als je geen winterbanden hebt. Dit komt omdat winterbanden lamellen in het profiel hebben die zich vastgrijpen in de sneeuw. Op deze manier houden de banden meer grip op de weg. Dit betekent niet dat je volledig veilig bent met winterbanden. Wanneer het vriest en de wegen glad zijn, blijft het advies binnen te blijven wanneer je niet per se de weg op hoeft. Zolang u maar onthoud dat dat een winterband een 7 meter kortere remweg heeft dan een normale band.

Contact

Bent u geïnteresseerd in de winterbanden en wilt u uw zomerbanden gelijk laten controleren? Dit is mogelijk in Someren. Klik hier voor meer informatie.