jun 29

Ook een onschuldige verslaving is ernstig

Een verslaving is een gevaarlijke situatie, door een verslaving kun je een gevaar zijn voor jezelf maar ook zeker voor de omgeving. Door een verslaving te hebben heb je ook een drang naar jouw verslavende middelen die niet normaal te houden is. De verslaving word alleen minder door hulp bij verslaving te zoeken en zeker een ernstige verslaving zal zichzelf niet oplossen.

Verslaafd zijn is in alle gevallen ernstig

Je kunt verslaafd zijn aan ontzettend veel verschillende dingen. Zo zijn er ontzettend veel mensen verslaafd aan drank maar ook aan drugs, dit is het eerste waar veel mensen aan denken terwijl er nog veel meer verschillende verslavingen bestaan die heel ernstig kunnen zijn.

Zo heb je bijvoorbeeld ook een gokverslaving of een koopverslaving. Je kunt op allerlei verschillende manieren verslaafd zijn terwijl het misschien niet eens een gevaar is voor de gezondheid is het wel een gevaar voor jezelf. Doordat jij verslaafd bent heb je de drang om steeds weer datzelfde te doen wat je wil doen en deze drang is ernstig.

Door verslavingszorg kun je van je probleem af komen en er mee leren omgaan. Je maakt een frisse start in je leven en dat zorgt er voor dat jij weer een band op kunt bouwen met de wereld en jouw omgeving.