okt 09

Wat is een digitale ondertekening?

We kennen het allemaal, een handtekening zetten. Iedereen weet wat het is en wanneer deze gebruikt moet worden. In dit digitale tijdperk merken wij dat de handtekening vaker gezet moet worden onder online documenten. Hierdoor is de digitale ondertekening ontstaan. Dit is uw handgeschreven handtekening in een elektronische variant. Deze is samen met andere gegevens verbonden aan een online document. Er bestaan een gewone digitale handtekening en een gekwalificeerde handtekening.

Verschil tussen de gewone en gekwalificeerde handtekening

Een gewone digitale ondertekening is uw handgeschreven handtekening, maar dan ingescand. Hiermee wordt uw identiteit vastgelegd. Deze wordt gekoppeld aan het document. Een gekwalificeerde handtekening is een handtekening gezet in een digitaal bestand, die juridische waarde heeft. Deze wordt ook gekoppeld aan het document, maar hierbij wordt ook een certificaat toegevoegd zodat de handtekening rechtsgeldig is. Alleen de gekwalificeerde handtekening kan juridisch vergeleken worden met de gewone handtekening.

Hoe laat ik mijn klanten digitaal ondertekenen?

Evidos is een bedrijf dat verschillende producten verkoopt voor bedrijven die hun klanten graag willen laten digitaal ondertekenen. Deze producten zijn de SimpleSign Pad of een SimpleSign Desktop. Hier laat u gemakkelijk een gekwalificeerde handtekening zetten die direct verbonden kan worden met andere apparaten. U kunt ervoor kiezen om onderweg een digitale handtekening te laten zetten, of vanuit uw werkplek. U kunt via de website contact opnemen met Evidos voor meer informatie.