feb 14

Vlooien bij katten

Net zoals bij kinderen of volwassen mensen is het krijgen van vlooien bij dieren erg normaal. Het is niet iets prettigs, maar soms wel iets wat je helaas niet kunt voorkomen. Het levert irritatie en natuurlijk veel jeuk op en dat is erg vervelend voor dieren dus ook zeker voor katten. Bij katten kan het zelfs bloedarmoede veroorzaken. Zorg er dus voor dat je er snel bij bent, zodat je je kat zo snel mogelijk kunt helpen. Analyseer eerst de klachten en symptomen en bel daarna de dierenarts. Zorg ervoor dat je je huis schoon houdt, zodat er verder niets anders besmet kan worden. Want katten met vlooien zijn niet erg fijn en hygi├źnisch.

Vlooien bij katten

Het kan zijn dat je niet eens symptomen merkt of ziet bij je kat, maar dat hij of zij wel vlooien heeft. Het hoeven natuurlijk niet altijd vlooien te zijn dus als je toch merkt dat er iets anders is. Bekijk dan even de website van Zoek dierenarts. Hier vindt je veel informatie over katten en mogelijke klachten en oorzaken daarvan.

Zoek dierenarts

Op de website van Zoekdierenarts vindt je genoeg informatie over katten en allerlei andere dieren, zodat je gelijk kunt onderzoeken of je langs de dierenarts moet of niet.