mei 10

Tips voor opvoeding van uw hond

Wilt u een fantastische hond? Dat begint al bij de opvoeding van uw hond! Uiteraard begint het opvoeden van uw hond al erg vroeg. Dit kost zeker wat tijd en energie. Dit moet u zich wel goed realiseren wanneer u besluit een hond in huis te halen. In het begin, ongeveer tot 12 weken oud, is een hond erg nieuwsgierig. Hierna is de hond soms wat angstig, daarom is het slim om uw hond in de eerste 12 weken aan zoveel mogelijk situaties te laten wennen. Laat het beestje wennen aan het feit dat u de baas bent. Complimenteer de hond vaak wanneer hij of zij luistert naar u, bijvoorbeeld door iets lekkers te geven. Leer ook de juiste manier van commando’s geven en herhaal veel!┬á

Ga op puppy cursus

Is uw hond ongeveer 8 weken oud? Dan kunt u uw hond ook mee nemen naar puppy cursus. Hier werken professionele mensen die precies weten hoe ze een puppy kunnen opvoeden. Doordat dit met andere puppy’s is went uw hond ook nog eens aan andere honden.

Meer te lezen

Meer lezen kan op de website van Zoekdierenarts.nl, hier krijgt u tips en informatie. U kunt ook altijd even contact opnemen wanneer u meer vragen heeft.