jan 04

Dieren uit het asiel

Vaak hebben mensen een verkeerd beeld van dieren die uit het asiel komen, maar hoe komt dat? Dieren in het asiel worden vaak bestemd als verwaarloosd of agressief, want waarom zouden mensen hun dier anders verlaten of wegbrengen naar het asiel? Daar zijn vaak verschillende redenen voor. Sommige dieren krijgen een ongeluk en worden opgehaald door de dierenambulance. Zonder chip, halsband met naam etc. weten de broeders niet wie het baasje is en op deze manier komen ook veel dieren terecht in het asiel. 

Dierenasiel

Wanneer dieren in het asiel terechtkomen worden ze uit voorzorg altijd twee weken in quarantaine geplaatst. Op deze manier kunnen werknemers vaststellen of het dier ziek is of niet, zodat andere dieren niet worden besmet. Natuurlijk krijgt elk dier dat binnenkomt eerst de nodige ontwormingsmiddelen en inentingen toegediend. Vervolgens krijgen ze een eigen plekje, maar dit is niet te vergelijken met een speciaal plekje bij iemand thuis. Iedereen wilt zijn eigen vertrouwde plekje dus wanneer je op zoek bent naar een huisdier.. Kijk dan verder dan de plaatselijke fokker. Neem is een kijkje in het asiel en je zult verbaasd staan.

Meer informatie

Het dierenasiel heeft altijd behoefte aan vrijwilligers. Misschien heb je geen behoefte aan een huisdier of heb je geen tijd om deze de juiste hoeveelheid aandacht te geven, dat is niet erg. Wel mag je altijd helpen. Het dierenasiel heeft nooit genoeg vrijwilligers dus als je zin hebt om dagelijks een rondje te wandelen met een aantal honden, meldt je dan aan!