jan 30

Weerbaarheidstraining met behulp van een hond

Wanneer u het idee heeft dat uzelf of wellicht u kind wat zou kunnen leren van een weerbaarheidstraining, zou u kunnen denken aan een weerbaarheidstraining in Apeldoorn bij Social Dog. De weerbaarheidstrainingen van Social Dog zijn anders dan anders: hier worden namelijk honden ingezet als hulpmiddel tijdens de training. Honden kunnen namelijk uitermate goed signalen oppikken wat betreft emoties. Zij kunnen u (of uw kind) als het ware een spiegel voorhouden. Zo kunt u zien op welke manier u communiceert met anderen. Zodat u vervolgens samen met de hond en de coach kan werken aan verbetering van uw weerbaarheid. 

Persoonlijk traject

Aan de hand van het één op één coaching traject van Social Dog worden uw sociale- en communicatieve vaardigheden getraind. De hond waar u mee samenwerkt, zal u veel leren over uw (non) verbale communicatie. Dit is een confronterende, maar zeker effectieve manier om te zien wat een verandering in uw houding teweegbrengt bij de hond. En dus ook bij anderen in uw omgeving. De training is geschikt voor iedereen vanaf 7 jaar oud, ongeacht gedragsproblemen of psychopathologie. De honden van Social Dog kunnen hier goed mee overweg.

Meer informatie

Het aantal sessies hangt af per persoon: de één heeft er simpelweg meerdere nodig dan een ander. Echter hebben de meesten na vijf trainingen al voldoende resultaat geboekt. De trainingen van Social Dog worden aangeboden in meerdere plaatsen, namelijk: Apeldoorn, Nijmegen en Arnhem. Kijk op de website voor meer informatie over de training bij u in de buurt.