mrt 20

Vervelende teken bij honden

De weersverwachtingen worden steeds beter, maar dit betekent ook direct dat steeds meer mensen last krijgen van bijvoorbeeld hooikoorts. Het is voor sommige mensen heel erg vervelend om met hooikoorts te leven, maar gelukkig zijn er verschillende medicatie die helpen tegen de hooikoorts. Ook dieren hebben soms last van de betere weersvoorspellingen, omdat ook honden met het mooie weer steeds vaker naar buiten gaan. Echter kunnen zij dan in aanraking komen met teken die heel vervelend kunnen zijn. Echter leest u via de website van Zoekdierenarts meer over informatie over teken bij honden.

Parasieten

Teken zijn parasieten die enorm veel weg hebben van kleine spinnetjes. Deze parasieten zijn het hele jaar actief, maar doordat de honden meer buitenkomen met mooi weer, is dit de tijd waarin zij het meest vaak toe slaan. Het is dus zaak om altijd goed op te letten dat uw honden geen beten van teken heeft. Deze kan daardoor anders een ziekte oplopen, omdat de teken vaak vervelende ziektes en infecties met zij meedragen. Ook mensen zijn bang voor teken.

De website

Wilt u meer weten over tekens en bent u daarom benieuwd naar de informatie van een dierenarts? Zoek hier een dierenarts in uw omgeving!