aug 19

Minder last van mestgeur op boerderij

Op onze manege stonk het altijd ontzettend naar paardenmest. Ik had hier zelf heel erg last van terwijl anderen het vonden horen bij de manege. Ik ben altijd al gek geweest op paarden en het berijden van deze prachtige beesten. Ik kocht daarom zelf een boerderij met een prachtig stuk land er omheen zodat ik mijn eigen paarden kon houden. 

Paarden van mij en vrienden onderhouden

Toen ik wist dat ik mijn eigen paarden ging houden besloot ik ook direct dat ik iets wilde tegen de nare stank van de paardenmest. Ik wilde de paardenmest afvoeren zodat ik er zelf niet zo’n last van zou hebben. Gelukkig vond ik een bedrijf die mij daarbij kon helpen. 

Goede vrienden van mij besloten ook hun paarden bij mij te plaatsen en op die manier begon mijn kleine paardenboerderij te groeien. Daarbij groeide natuurlijk de mest net zo hard mee. 

Ik kreeg van het bedrijf Van Leeuwen de mogelijkheid om een mestcontainer aan te schaffen. Hier kan ik gemakkelijk de mest in bewaren zonder dat de hele boerderij er naar ruikt. Eens in de zoveel tijd, als de container goed vol zit, word hij opgehaald en word de mest afgevoerd. Zo blijft mijn boerderij altijd netjes en schoon en heb ik geen last van de overweldigende mestgeur.