feb 22

De stad Zutphen

Wilt u eens een dagje uit en heerlijk genieten? Denk dan eens aan de Hanzestad Zutphen. Het is een prachtige stad en één van de oudste steden van Nederland. De naam Zutphen  is ontstaan uit Zuid-venne, dat was een rivierduinencomplex tussen drassige weidegronden. In Zutphen is nog veel historie bewaard gebleven.

Hoogtepunten

Als u besluit een dagje of weekend door te brengen in Zutphen, hoeft u zich geen moment te vervelen. Enkele hoogtepunten zijn: een bezoek aan de Walburgiskerk en de daarbij behorende Librije, een bibliotheek met 750 oude folianten. Een rondvaart over de Berkel en de grachten in Zutphen met een fluisterboot. Ook zijn er zijn diverse musea en moet u beslist is gaan kijken bij de Pelikaan, in dit gezellige koffie- en theehuis wordt zelf eigen koffie gebrand. Naast koffie en the verkopen zij ook diverse andere producten, waaronder cadeauartikelen en serviesgoed.

Informatie

Dit is nog maar een greep uit de vele mogelijkheden, Zutphen is een veelzijdige stad. Op de site Zutphen bruist vindt u alle toeristische  informatie over de stad. Wilt u één of meerdere nachten in Zutphen verblijven dan kunt u diverse hotels of bed & breakfast  op de site vinden. Ook kunt u er tips vinden waar de leuke cafeetjes en de beste restaurants gevestigd zijn en waar u een opticien in Zutphen kunt vinden.